10 Ocak 2012 Salı

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası

Sheena'm çorbalar konusuna eğilecekti sanırım. İşte ona bir fırsat veriyorum. :) Ben denedim çok leziz oldu...

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası
Malzemeler:
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1/2 su bardağı erişte ( tel şehriye de kullanılabilir)
* 1 orta boy kuru soğan
* 4 yemek kaşığı zeytinyağ
* 4 su bardağı su ( varsa et veya tavuk suyu da olabilir)
*1/2 su bardağı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 tatlı kaşığı tepeleme un
* Bir çay kaşığı tuz
* Birer çay kaşığı kuru nane + kekik
Yapılışı:
İnce doğranmış kuru soğan, zeytinyağında salçayla birlikte biraz kavrulur, içine ayıklanıp yıkanmış yeşil mercimek katılır, birlikte 3 - 5 dakika kavrulur. Üzerine sıcak su eklenerek arada bir karıştırılarak kaynamaya bırakılır. İçine tuz ve karabiber eklenir. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra içine erişte katılır ve 15 dakika daha birlikte pişirilir. Diğer tarafta yoğutla un, bir kasede iyice karıştırılır ve kaynamakta olan çorbadan 2-3 kaşık su alınarak yoğurtlu karışım ılıtılır, sonra bu karışım ve kekik, çorbaya eklenir ; karıştırılarak yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakılır. Ocaktan alıp sıcak servis edilir.

Çorba fotoğrafı nasıl çekilir ki? Zormuş kasenin içinden ayırtedici özelliklerini yakalamak. :) Bu kadar olabildi işte buyrun bu da fotoğrafı:

3 yorum:

  1. Deniyim, guzel miymis ki? Tadi yani?

    YanıtlaSil
  2. Valla biz beğendik.. Hergün hergün aynı çorbalar sıkılıyor insan... Biz yedik bitirdik bilem :)

    Burada bir de yemek ukonusunda çeşide düşkünleştik, uzaklık mı bunu yapan bilmem ama... Yeni şeyler denemek hoşumuza gidiyor.

    YanıtlaSil
  3. bu bizim çorbamızzz en sevdiğim. ancak şurdan şuraya yapmam çok zor bence.

    YanıtlaSil