2 Ocak 2012 Pazartesi

Bulgurlu Arpa Sehriye Pilavi

Adini ben uydurdum..
Şimal'in tarifi, denedim guzel oluyor..

2 olcu arpa sehriye
bir miktar tereyaginda kavrulur
uzerine 1 olcu bulgur dokulur
sonra 3 olcu normal su
3 olcu tavuk suyu ilave edilir.
Pilav gibi pisirilir.
Cekmesine yakin, tiftilmis tavuklar ilave edilip uzerine bir bez kapatilir ve demlenmesi icin birakilir..
gonul isterdi bunun bitmis halinin fotosunu cekseydim, ama hemen yedigimiz icin cekemedim..
Bir de biraz bereketli oluyor.
Ben o nedenle olcu'yu kahve fincani olarak aldim..

yani 2 turk kahvesi fincani sehriye.... diye gittim..

gicik program fotolarimi duzeltmiyorrr:(

yan bakin valla :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder