9 Ocak 2012 Pazartesi

Kıymalı Mini Pizza

Çayın yanına birşeyler mi arıyorsunuz. İşte size basit ve lezzeli bir tarif :)

Malzemeler


Kıymalı harcı için

300 gr. Kıyma
1 adet iri soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates veya bir tatlı kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
karabiber, pulbiber, çok az kimyon
Yeteri kadar tuz
Tüm harç malzemelerini biraz zeytinyağı ile biraz kavurdum. Böylece soğanın ve baharatların tadı kıyma ile çok güzel kaynaşıyor.

Hamur Malzemesi:


1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta ( sarısı ayrılacak)
1 tatlı kaşığı maya (Ben 1 paket kuru maya kullandım. Paketin miktari 7gr. )
1 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
4-4.5 su bardağı kadar un

Yapılışı:



Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlanarak, kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtülüp ılık bir yerde mayalanması için bekletilir. (Hamurun mayalanmasını beklerken kıymalı içi hazırladım. Harcın hazırlanması bittiğinde, hamur mayalanmış ve işleme hazır hale gelmişti)

Mayalanan hamuru, kalınca bir rulo haline getirip, bir parmak kalınlığında dilimlere kesin.

Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 15 dakika bekleyin.

Üç parmağınızla hamurların orta kısmına bastırıp çukurlaştırın.

İç malzemesinden bir kaşık kadar çukur kısma koyup kaşığın tersi ile tekrar bastırarak hamuru hafifçe açar gibi yapın.

15 dakika daha bekletip 200 derecelik fırında pizzalar kızarana kadar pişirin.

Hafif ılıyınca servis yapın.

Afiyet olsun

1 yorum: