4 Ocak 2012 Çarşamba

Pan Cake

Basic Pan Cake

En guzel kahvaltilik..


3/4 cup sut
2 cay kasigi vanilya
1/4 cup erimis tereyag
1 yumurta
1 cup un
1/2 cup seker
1/2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu..


Kuru malzemeleri eleyerek bir kapta topla.
Baska bir kapta sut, yumurta, vanilya (demis ama ben toz vanilya kullandigimdan bunu da kuru malzeme sayip diger kaba aliyorum, eger vanilya kullaniyorsan gercek olanindan yani sivilara ekle derim..) ve erimis tereyagini karistir.
(bunun icin de soyle yapiyorum, mikrodalgada tereyagini eritip diger sivi malzemeleri uzerine ekliyorum)


Sivi malzemeleri kuru malzemelere ekle.
Sadece islanincaya kadar karistir.
Burada puf noktasi fazla karismamasi
bir 5 dakika kadar bekle
Izgarada 160 derecede pisir.
Elektrikli ocakta ilk 1 -2 tanesini 6da sonrakileri 5te pisir.
Her seferinde azcik tavayi yaglarsan -ki tereyagi daha iyi oluyor- pek leziz oluyor..
Bunu savak tulum peyniri, lor peyniri, recel, nutella ile bayilarak yiyoruz.
Uyari: Bu krep gibi notre yakin bir tat olmuyor, bildigin tatli..


Foto buradan..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder