Actifry da hem de...
Aldigimdan beri aklimdaydi, Ozgurun cani cekince tamamdir bu is dedim.. Gittim irmik aldim tereyag aldim geldim...
Meger tereyaga gerek yokmus cunku gene 1 kasik yag ile yapiyormusum..
Neyse,
Malzemeler,
1 kasik tereyag
1 paket cam fistigi
250 gram irmik
350 ml sicak sut
100 ml sicak su
150 gram seker
1 paket vanilya
Once, 1 kasik tereyagi eriyene kadar actifry da ceviriyoruz.
Sorna fistiklari ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz.
250 gram irmigi 2 actifry kasigi su ile islatiyoruz. Puf noktasi burasi, cunku islatmazsak o irmikler firar ediyorlar. Bu arada cirpma teli ile karistir yazmislar tarifte ama catalla da oluyor.
Tereyaginda kavrulmus fistiklarin uzerine irmikleri ilave ediyoruz.
5 dakika onlar kavrulurken sicak sut, sicak su, seker ve vanilyamizi hazirliyoruz.
5 dakikanin sonunda bu malzemeler de ilave ediyoruz, soyle tassam mi tasmasam mi arasi bi goruntusu olmuyor normalde cunku benim irmigim 500 gram :(
Actifry i 10 dakikaya kurup sabirsizlikla basinda bekliyoruz..
kalan 6!
Bu arada blogumuza soyle yaziyoruz sicak sicak...
"Henuz yapim asamasinda olsa da
Ben yanlislikla 2 kat malzeme ile yapmis olsam
daaa
Evimin hic bir yerinde irmikler ucusmasa daaa
Su vanilya kokusu var
ya vanilya kokusu
Adami direk gunaha cagiriyor :))
Daha 6 dakikasi var ve
sabirsizliktan olcem galiba"
Sonuc, dogru yapilinca muhtemelen sahane, ancak ben olculeri karistirdigim icin cok guzel olmadi :D
İrmik uçuşması nasıl oluyor :)
YanıtlaSil