İlle de tatlı yerim, bıkmadan usanmadan talı yer yer dururum ama mügenin bu tuzlu keki beni benden aldı, siz de yapın yiyin, tavsiye ediyorum :)
Dereotlarını yıkaması dışında gayet de kolay bence.
Aslında tarifi burada var da, bizde de bulunsun
3 yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kırık, kırılmış, parçalanmış peynir
1 su bardağı halka zeytin(kokteyl zeytin diye satılıyor kavanozda, bir kavanoz zeytinden iki kek çıkıyor)
Birer avuc kıyılmış maydanoz + dereotu
1 paket kabartma tozu
azıcık kırmızı biber, nane, peynir tuzsuzsa tuz, çörekotu
Ben hepsini hiç bir sıra gözetmeksizin kaba döküp karıştırdım. Kokteyl zeytinim yoktu, evdeki siyah zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp dilimledim kendi çapımda yamuk yumuk, çörekotu da yoktu, boşverdim. Maydanoz sevmem dedim koymadım :)
Peyniri bol koyun yeter, ısıtıp da yerken eriyor içinde, insanın yerken içi eriyor peynirle :)
Devamında şöyle yazıyor :
"Fırını 170 derece civarına açın, ısınsın
Bir yumurtanın sarısını ayırıp kalan yumurtalar + yoğurt + yağı koca bir kasede karıştırın (çorba kaşığıyla) hemen homojen oluyor zaten
Bu karışıma maydanoz ve dereotunu ekleyin, biraz karıştırın
Bu karışıma peynirle zeytini ekleyin, biraz karıştırın
Kabartma tozunu una ekleyin, unu da karışıma ekleyin, karıştırın, yapış yapış bir kıvamı oluyor
İsteğe göre azıcık kırmızı biber, nane, peynire göre tuz(kafanıza göre kurutulmuş domates parçaçıkları) karıştırın
Kalıbı yağlayın (ya da daha güzeli yağlı kağıtla kaplayın) içine dökün
Yumurta sarısını üstüne sürün, çörekotuyla süsleyin (tabii bu opsiyonel)
40 dakika kadar pişirin, çıkarın 5 dakika bekleyin"
Afiyet olsun :)
Yanında da çayla, oh mis.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder