Yeni moda adi bu olmus..
Pek guzel olmus :P
Fransiz olunca daha mi lezzetli ki bilemedim simdi..
Gayet ekmek kizartmasi :D
2 yumurta
2 1/2 yemek kasigi seker
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi vanilya
2 bardak sut
1 bardak un
2 1/2 cay kasigi kabartma tozu
12 dilim tost ekmegi
Yumurta, seker, vanilya, tuz, sut, un ve kabartma tozunu karistir.
Tost ekmeklerini caprazlamasina 2ye bol - ki ben Melise yaptigim icin 3e bolmustum oyle daha guzel oluyor) ve bu karisima batir. Ve icine biraz cekmesi icin beklet. Ilk bir iki tanede ya kuru ya da cok yapis yapis cikartabiliyorsun ama sonrasinda ne kadar sure bekleyecegini anliyorsun.
Kibarca uzerindeki fazlaliklari suzdur ve kizgin yagda 3-4 dakika her iki tarafini da pisir. Sonra kagit havluya cikararak fazla yagin suzulmesini sagla.
Bizim yaptigimiz buna benziyordu :
Tarif ve foto gene ayni siteden..
biz ekmek balığı deriz ama niye böyle denir bilmiyorum:)
YanıtlaSil