31 Ağustos 2012 Cuma

Ciabatta

On mayali hamur ile hazirladigim ilk ekmek!
Firinin kitabinda yaziyordu, oradan direk aynisini yaptim..
Once on hamuru hazirliyoruz.
200 ml su
400 gram un
Yarim paket (5 gram) kuru maya.
Bu sira ile kaliba koyup hamuru yoguruyoruz. Ozdeslestikten sonra dinlenmeye - fermantasyona birakiyoruz - 12-18 saat arasi.
(Benimki 24 saat dinlendi)
 
 
Ertesi gun;
Haziralanan mayali karisim
120 ml su
100 gram un
7 gram seker
10 gram tuz
yarim paket (5 gram) kuru maya
yi ilave edip yoguruyoruz. Pangourmet firini olanlar icin olay kolay. SE2 adli programi seciyoruz..
25 dakika boyunca hamuru yoguruyor.
 
25 dakikanin sonunda hamuru firindan alip top haline getiriyoruz ve yaglanmis kaliba koyuyoruz.
 
40 dakika mayalaniyor.
Mayalanma islemi bittikten sonra firini on isitma yaptirirken, hamuru unla kapli bir yuzeye aliyoruz, dikdortgen bir sekil veriyoruz.
yakindan bakinca soyle oluyor:
uzaktan bakinca da boyle:
20 dakika sure ile pisiriyoruz.
 
 
Sonra da yiyoruz!
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder