23 Mart 2012 Cuma

Fırın Sütlaç


Malzemeler:

* 1 litre süt

* 1 su bardağı kadar şeker

* 1 kahve fincanı pirinç

* 1 tatlı kaşığı pirinç unu

* 1 tatlı kaşığı nişasta

* Vanilya

Hazırlanışı:

Pirinçler yıkandıktan ve süzüldükten sonra, 2-3 su bardağı su ile haşlanır. Yarım bardak süt ayrılır kalan sütler ayrı bir yerde, kaynatılmaya başlanır. Yumuşayan pirinçler süzülür ve kaynamakta olan süte eklenir, karıştırarak 10 dakika kadar birlikte kaynatılır. Daha sonra karışıma şeker ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir. (Damak zevkinize göre şeker miktarını bu aşamada kontrol edebilirsiniz)

Ayırdığımız yarım bardak sütün içine nişasta ve pirinç unu eklenerek iyice karıştılır ve homojen bir karışım elde edilir. Bu karışım daha sonra kaynayan sütlaca yavaş yavaş eklenir. Sütlaç kıvama gelene kadar karıştırılarak kaynatılmaya devam edilir. Ocağı kapatmadan önce vanilya eklenir ve sütlacın altı kapatılır.

Bu aşamada oldukça sulu kıvamlı bir sütlaç elde etmiş olacaksınız. Panik yok! Bu sulu sütlacı kaselere paylaştırın. Kaseleri içi su dolu bir tepsiye koyup, 220 derecelik fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Soğuyup bekleyince, kıvamı oturacaktır.

Afiyet olsun

2 yorum: