19 Ocak 2012 Perşembe

İrmik Helvası Volume-2

Sheena ne yaptı ne etti bana 40 derece sıcakta 40 dakika boyunca ocak başında durdurarak irmik helvasını yaptırdı. Eee actfry yok iş başa düşüyor. İnternetteki yüzlerce tariften birini denedim ki şudur:


Malzemeler:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
3,5 su bardağı su
125g. margarin veya tereyağı
50g. çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi ya da ceviz
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvı yağ (eğer ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez)

Yapılışı: (7-8 kişilik)

Tencereye yağı alıp eritelim. İrmikleri ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım.

Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 10dak.

İrmiklerin suyu çekmesini sağlayalım. Sonra şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5dak. demlendirelim.

Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. ( bu aşama sadece içine antepfıstığı yada fıstık içi ilave etmek isteyenler için )

Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak servis yapalım.

Ben ufak bir değişiklik yaptım sadece. İrmikleri kavurduktan sonra, içine şekeri ve vanilyayı koyup şöyle bir karıştırdım sonra sıcak suyu döktüm. Ayrıca suyu da 2,5 bardak su + 1 bardak süt olarak kullandım...

Ortaya bu çıktı:



Kendisini böyle servis ettim :)

18 Ocak 2012 Çarşamba

Coban Kebabi

Actifry yemegi gene..

Bir miktar (400 gram kadar) kuzu eti
2 domates
2-3 yesil biber
1-2 dis sarimsak
2 actifry kasigi yag
1 actifry kasigi elma sirkesi
Baharat...

Oncelikle bunun on islemi var..
Elma sirkesi, yag ve baharatlari karistirip eti icinde yarim saat bekletiyoruz. Aslinda acele yoksa elma sirkesine gerek yok bence, cunku zaten olecek o etler, ama elma sirkesi bu isi hizlandirsin diye ilave edildi..

Sonra actifry a bir kasik yag koyup 2 dakika tenceresinin ve yagin isinmasini bekliyoruz.
2 dakikanin sonunda etleri atip 10 dakikaya kuruyoruz.
Bu arada domatesleri, biberleri ve sarimsaklari kup kup dogruyoruz. Domates ve biberlerin cekirdeklerini cikartin demisler tarifte ama ben domateslerinkini biraktim.
10 dakikanin sonunda domates biber ve sarimsaklari ilave edip bir 7 dakikaya daha kuruyoruz.
7 dakikanin sonunda tuz ve kekik ekleyip 3 dakika daha pisiriyoruz.
(hepsi biz cekiminde cunku ben + actifry : ))

Ben bunu lavasa koyup yedim, Ozgur ise pilav yaninda yedi, ikimizin de tepkisi ayniydi, "guzel olmus ya"
Evet guzel olmus :)))

Fotosu yok cunku cekemeyecegim kadar actim :(

Irmik Helvasi

Actifry da hem de...
Aldigimdan beri aklimdaydi, Ozgurun cani cekince tamamdir bu is dedim.. Gittim irmik aldim tereyag aldim geldim...
Meger tereyaga gerek yokmus cunku gene 1 kasik yag ile yapiyormusum..
Neyse,
Malzemeler,

1 kasik tereyag
1 paket cam fistigi
250 gram irmik
350 ml sicak sut
100 ml sicak su
150 gram seker
1 paket vanilya

Once, 1 kasik tereyagi eriyene kadar actifry da ceviriyoruz.
Sorna fistiklari ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz.

250 gram irmigi 2 actifry kasigi su ile islatiyoruz. Puf noktasi burasi, cunku islatmazsak o irmikler firar ediyorlar. Bu arada cirpma teli ile karistir yazmislar tarifte ama catalla da oluyor.

Tereyaginda kavrulmus fistiklarin uzerine irmikleri ilave ediyoruz.

5 dakika onlar kavrulurken sicak sut, sicak su, seker ve vanilyamizi hazirliyoruz.
5 dakikanin sonunda bu malzemeler de ilave ediyoruz, soyle tassam mi tasmasam mi arasi bi goruntusu olmuyor normalde cunku benim irmigim 500 gram :(


Actifry i 10 dakikaya kurup sabirsizlikla basinda bekliyoruz..
kalan 6!


Bu arada blogumuza soyle yaziyoruz sicak sicak...
"Henuz yapim asamasinda olsa da
Ben yanlislikla 2 kat malzeme ile yapmis olsam daaa
Evimin hic bir yerinde irmikler ucusmasa daaa
Su vanilya kokusu var ya vanilya kokusu
Adami direk gunaha cagiriyor :))
Daha 6 dakikasi var ve sabirsizliktan olcem galiba"


Sonuc, dogru yapilinca muhtemelen sahane, ancak ben olculeri karistirdigim icin cok guzel olmadi :D

17 Ocak 2012 Salı

Hellimli Tost

Dünyanın en kolay şeyi belki ama olsun, çok lezzetli, herkes yapsın yesin.

Bildiğin tost aslında ama malzemeler:

-tost ekmeği,
-fesleğen sosu,
-zeytin,
-hellim

hellimleri yağsız teflon tavada kızartıyorum, onlar kızarırken o arada tost ekmeğine fesleğen sosu sürüyorum , üstüne hellimleri yerleştirip onun üstüne de zeytin koyuyorum.

sonra diğer ekmeği de kapatıp tost makinasında ısıtıyorum,

afiyet olsun.

şaka gibi oldu tost tarifi vermek ama gerçekten çok güzel oluyor :)



10 Ocak 2012 Salı

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası

Sheena'm çorbalar konusuna eğilecekti sanırım. İşte ona bir fırsat veriyorum. :) Ben denedim çok leziz oldu...

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası
Malzemeler:
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1/2 su bardağı erişte ( tel şehriye de kullanılabilir)
* 1 orta boy kuru soğan
* 4 yemek kaşığı zeytinyağ
* 4 su bardağı su ( varsa et veya tavuk suyu da olabilir)
*1/2 su bardağı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 tatlı kaşığı tepeleme un
* Bir çay kaşığı tuz
* Birer çay kaşığı kuru nane + kekik
Yapılışı:
İnce doğranmış kuru soğan, zeytinyağında salçayla birlikte biraz kavrulur, içine ayıklanıp yıkanmış yeşil mercimek katılır, birlikte 3 - 5 dakika kavrulur. Üzerine sıcak su eklenerek arada bir karıştırılarak kaynamaya bırakılır. İçine tuz ve karabiber eklenir. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra içine erişte katılır ve 15 dakika daha birlikte pişirilir. Diğer tarafta yoğutla un, bir kasede iyice karıştırılır ve kaynamakta olan çorbadan 2-3 kaşık su alınarak yoğurtlu karışım ılıtılır, sonra bu karışım ve kekik, çorbaya eklenir ; karıştırılarak yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakılır. Ocaktan alıp sıcak servis edilir.

Çorba fotoğrafı nasıl çekilir ki? Zormuş kasenin içinden ayırtedici özelliklerini yakalamak. :) Bu kadar olabildi işte buyrun bu da fotoğrafı:

9 Ocak 2012 Pazartesi

Kıymalı Mini Pizza

Çayın yanına birşeyler mi arıyorsunuz. İşte size basit ve lezzeli bir tarif :)

Malzemeler


Kıymalı harcı için

300 gr. Kıyma
1 adet iri soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates veya bir tatlı kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
karabiber, pulbiber, çok az kimyon
Yeteri kadar tuz
Tüm harç malzemelerini biraz zeytinyağı ile biraz kavurdum. Böylece soğanın ve baharatların tadı kıyma ile çok güzel kaynaşıyor.

Hamur Malzemesi:


1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta ( sarısı ayrılacak)
1 tatlı kaşığı maya (Ben 1 paket kuru maya kullandım. Paketin miktari 7gr. )
1 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
4-4.5 su bardağı kadar un

Yapılışı:



Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlanarak, kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtülüp ılık bir yerde mayalanması için bekletilir. (Hamurun mayalanmasını beklerken kıymalı içi hazırladım. Harcın hazırlanması bittiğinde, hamur mayalanmış ve işleme hazır hale gelmişti)

Mayalanan hamuru, kalınca bir rulo haline getirip, bir parmak kalınlığında dilimlere kesin.

Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 15 dakika bekleyin.

Üç parmağınızla hamurların orta kısmına bastırıp çukurlaştırın.

İç malzemesinden bir kaşık kadar çukur kısma koyup kaşığın tersi ile tekrar bastırarak hamuru hafifçe açar gibi yapın.

15 dakika daha bekletip 200 derecelik fırında pizzalar kızarana kadar pişirin.

Hafif ılıyınca servis yapın.

Afiyet olsun

Tiramisu

Tiramisu : Cheer me up demekmis..
Adi guzel :D
bence sirf bu yuzden yapilmali..

Tarif basit..
Hazir kek veya kedi dili ile yapiliyor.

Hazir kek diye yaziyim ben kedi dili ile de olur ona gore degistirirsiniz..

1 bardak instant kahve ile kahve yapilir. Genelde nescafe kullaniliyormus. Herkes nescafe yazmis.
Ben bunu 1 bardak suya 2 tatli kasigi kahve ile hazirliyorum.
O kahve ile hazir kek islatiliyor.
Bana kalirsa ne kadar islak o kadar guzel. Ama bunun bir ayari var bence, cok islanip parcalanmamasi gerekiyor.

Kremasi icin:
1/2 litre sut
3 turk kahvesi fincan seker
3 turk kahvesi fincan un
1 paket vanilya
bunlar muhallebi gibi pisirilir.
Pistikten sonra icine 1 adet yumurta kirilarak karistirilir.
Soguyana kadar ara ara karistirilir ki top top olmasin.
Hafif ilindiginda 1 paket labne peyniri (200 gram) ilave edilir karistirilir.

Sonra eger kek ise, kek + krema + kek + krema olarak yapilir.
Kedi dili ise istedigin kadar kat cikabilirsin.

Uzerine kakao veya nescafe serpip dolapta bekletip soguk soguk yiyoruz..
Afiyet olsun..
Mutlu olalim.
Cheer bizi up yapsin..

Foto buradan, tarif kirmizi kapli defterimden :)
- Fotoyu suslu diye sectim -

Kasarlar Firarda

veya

Ayranli Pogaca..

Ama bence kasarlar firarda.. Cunku kac kere denediysem onlari hic pogacanin icine hapsetmeyi basaramadim..

50 gram erimis tereyagi
1 yumurta - sarisini ve beyazini ayiralim lutfen-
1 cay bardagi ayran
1,5 su bardagi un
1/4 cay kasigi tuz
kabartma tozu
ve bol miktar kasar

kasar ve yumurta sarisi haric tum malzemeyi karistiralim.
Sonra onlari pogaca moduna getirelim. Yani elimizle ceviz, limon vs buyuklugunde parcalar kopartip icine kasarlari koyalim, firin tepsimize dizelim.
Uzerine de yumurta sarisini surelim.
Seven varsa corek otu serpsin.

sonra bunu 175 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirelim.
Pistikten sonra firin tepsisine firar etmis kasarlari toplayip pogacalarin yaninda servis edelim :D

Tarif ve foto

Hatta soyle bir yorum yazmisim:
Dün ayranlı poğaçanızın tarifini gördüm ve eve gider gitmez denedim. Evde ayran olmadığı için ayranımı kendim yapmak durumunda kaldım. Misafirmiz bayıldı!! Her bize geldiğinde bu poğaçalardan yemek istediğini söyledi. Ellerinize sağlık, paylaşımınız için çok teşekkür ederim (buı arada kenarlarını o kadar da sıkı kapattım ama gene de kaşarlar kaçacak bir yer bulmuşlar)
Itır

5 Ocak 2012 Perşembe

Üzümlü Kurabiye


Tarif annemin :)
1 cup üzüm
1 cup pudra sekeri
250 gram margarin
3 cups un
1 paket kabartma tozu
2 yumurta

Tum malzemeler karistirir, karisimdan parcalar yagli kagit serilmis firin tepsisinde 170 derecede uzerin kizarana kadar pisirilir.
Kurabiyenin ozelligi sekilsiz olmasi, o yuzden sekil verilmez, uzerine bir sey surulmez.
Boyle bir sey olur..
Not: Uzum miktari artinca daha guzel oluyor bence ...
Foto:

Fransiz Tostu / Annemin ekmek kizartmasi

Yeni moda adi bu olmus..
Pek guzel olmus :P
Fransiz olunca daha mi lezzetli ki bilemedim simdi..
Gayet ekmek kizartmasi :D

2 yumurta
2 1/2 yemek kasigi seker
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi vanilya
2 bardak sut
1 bardak un
2 1/2 cay kasigi kabartma tozu
12 dilim tost ekmegi

Yumurta, seker, vanilya, tuz, sut, un ve kabartma tozunu karistir.
Tost ekmeklerini caprazlamasina 2ye bol - ki ben Melise yaptigim icin 3e bolmustum oyle daha guzel oluyor) ve bu karisima batir. Ve icine biraz cekmesi icin beklet. Ilk bir iki tanede ya kuru ya da cok yapis yapis cikartabiliyorsun ama sonrasinda ne kadar sure bekleyecegini anliyorsun.
Kibarca uzerindeki fazlaliklari suzdur ve kizgin yagda 3-4 dakika her iki tarafini da pisir. Sonra kagit havluya cikararak fazla yagin suzulmesini sagla.

Bizim yaptigimiz buna benziyordu :

Tarif ve foto gene ayni siteden..

Turta Hamuru

Ilk turta yapisimi kaktusum hatirlar belki.. 3 saat surmustu. Temmuz sicaginda yok hamuru dondur yok cozunmeden firina at yok onu yap yok bunu yap derken 3 saatin sonunda ince yerleri yanmis, pek de bir seye benzemeyen bir tartim olmustu. Ama cok gurur duymustum kendimle 3 saat ugrastim diye. Ilk heyecan gecince farkettim ki hangi akla hizmet ben borcami once dondurup sonra firina atmisim..
Saglammis :)))

Bunu ise Our Best Bites'ta bulmustum.
Never fail diyorlar ya ondan. Yapamaman imkansiz. Zaten tipine vurulmustum.. Hala denemedim "bu"nu ama deneyecegim..
Foto


Basliyoruz.

Malzemeler:
1 1/4 bardak un
1/2 cay kasigi tuz
1/3 bardak + 1 yemek kasigi margarin/ tereyagi
Yaklasik 1/4 cup buzlu su.

Hamurun Yapilisi:
Unu ve tuzu karistir.
Tereyagini minik minik kupler halinde kes
Sonra onu ilave et.
Karistir. Bezelye tanesi sekline gelecek kadar yogur. Un ve tereyag bezelye kadar birlesebilecek. Endiselenme.
Azar azar buzlu su ilave etmeye basla ama buzlarini ilave etme. Sadece suyunu. Mumkunse 1er kasik 1er kasik.
Nazikce hamurun su ile temas etmesini sagla. Buradaki puf noktasi hamurun az ellenmesi. Ne kadar az ellersen o kadar guzel oluyor.
Hamuru yavas yavas top haline getir. Istersen biraz buz dolabinda bekle. Ben beklemiyorum.
Hamuru ikiye bol.
Iki yagli kagit arasinda turta kalibin kadar ac.
Kaliba bir parcasini yerlestir.

Ic Malzemesi:
Bu tamamen benim sallamam..
2 elmayi rendele
Tarcin ve zencefil ve seker ilave et, damak tadina gore..
Hazirladigin pie crust'i catalla bir kac yerinden deldikten sonra bu karisimi uzerine koy.

Hamuru ikiye bolup 1 parcasini tabana kullanmistik ya, ikinci parcayi da uzerine ort.
Puf noktasi 2: Ustunu kapattigin hamurda bir delik acman lazim. Ister kurabiye sekillendirici ile kes, ister bicakla ama bir sekilde icerde biriken buharin cikmasi lazim. Bunun icin de delik gerekiyor.
Istersen, tamamen zevk meselesi yani, ust kattaki hamura yumurta sarisi surebilirsin, istersen sadece yag surebilirsin, istersen seker serpebilirsin, istersen su surebilirsin. Bunlar sadece goruntusunde fark yaratiyor. Istersen de benim gibi her seferinde bu kismi unutup firinlayabilirsin.

190 derece 15 -18 dakika..
(dakikaya guvenme uzerini kontrol et :))

Tarif Buradan..

Pepperoni Pizza Puffs

Ya bunu boyle kaydetmisim tarif defterime, tuzlu muffin de olabilir bana kalirsa..

3/4 cup un
1 paket kabartma tozu
3/4 cup sut
1 yumurta
1 1/4 cup peynir (italian cheese blend yazmisim ama ben direk kasar + tulum karisimi yapiyorum)
1 cup pepperoni (sucuk koyuyorum kup kup keserek)
2 yemek kasigi kekik, nane, maydonoz (bunlari da taze demisler de bizde hic tazesi olmadigindan direk kurutulmusunu koyuyorum)

Muffin kaliplarini yagliyoruz.
Unu, kabartma tozunu, sutu, yumurtayi, peyniri ve sucugu guzelce karistiriyoruz.
200 derecede 15- 18 dakika pisiriyoruz, firindan cikartinca taze baharatlarimizi serpiyoruz uzerine..
Orjinal tarif bu..
Ben ise baharatlari da karisima ilave edip oyle pisiriyorum. Cabuk olmasi nedeni ile ani gelen misafir olayinda kurtarici no 2 :)
Ayrica buyuk sukse yapiyor..


Tarif ise big oven denen iPhone applicationdan..

4 Ocak 2012 Çarşamba

Pan Cake

Basic Pan Cake

En guzel kahvaltilik..


3/4 cup sut
2 cay kasigi vanilya
1/4 cup erimis tereyag
1 yumurta
1 cup un
1/2 cup seker
1/2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu..


Kuru malzemeleri eleyerek bir kapta topla.
Baska bir kapta sut, yumurta, vanilya (demis ama ben toz vanilya kullandigimdan bunu da kuru malzeme sayip diger kaba aliyorum, eger vanilya kullaniyorsan gercek olanindan yani sivilara ekle derim..) ve erimis tereyagini karistir.
(bunun icin de soyle yapiyorum, mikrodalgada tereyagini eritip diger sivi malzemeleri uzerine ekliyorum)


Sivi malzemeleri kuru malzemelere ekle.
Sadece islanincaya kadar karistir.
Burada puf noktasi fazla karismamasi
bir 5 dakika kadar bekle
Izgarada 160 derecede pisir.
Elektrikli ocakta ilk 1 -2 tanesini 6da sonrakileri 5te pisir.
Her seferinde azcik tavayi yaglarsan -ki tereyagi daha iyi oluyor- pek leziz oluyor..
Bunu savak tulum peyniri, lor peyniri, recel, nutella ile bayilarak yiyoruz.
Uyari: Bu krep gibi notre yakin bir tat olmuyor, bildigin tatli..


Foto buradan..

Tuzlu Kek

İlle de tatlı yerim, bıkmadan usanmadan talı yer yer dururum ama mügenin bu tuzlu keki beni benden aldı, siz de yapın yiyin, tavsiye ediyorum :)

Dereotlarını yıkaması dışında gayet de kolay bence.

Aslında tarifi burada var da, bizde de bulunsun


3 yumurta
3 su bar­dağı un
1 su bar­dağı sıvı yağ
1 su bar­dağı yoğurt
1 su bar­dağı kırık, kırılmış, parçalan­mış peynir
1 su bar­dağı halka zeytin(kokteyl zeytin diye satılıyor kavanozda, bir kavanoz zeytin­den iki kek çıkıyor)
Birer avuc kıyılmış may­danoz + dereotu
1 paket kabartma tozu
azıcık kır­mızı biber, nane, peynir tuz­suzsa tuz, çörekotu

Ben hepsini hiç bir sıra gözetmeksizin kaba döküp karıştırdım. Kokteyl zeytinim yoktu, evdeki siyah zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp dilimledim kendi çapımda yamuk yumuk,  çörekotu da yoktu, boşverdim. Maydanoz sevmem dedim koymadım :)

Peyniri bol koyun yeter, ısıtıp da yerken eriyor içinde, insanın yerken içi eriyor peynirle :)




Devamında şöyle yazıyor :


"Fırını 170 derece civarına açın, ısınsın
Bir yumur­tanın sarısını ayırıp kalan yumur­ta­lar + yoğurt + yağı koca bir kasede karıştırın (çorba kaşığıyla) hemen homo­jen oluyor zaten
Bu karışıma may­danoz ve dereo­tunu ekleyin, biraz karıştırın
Bu karışıma peynirle zey­tini ekleyin, biraz karıştırın
Kabartma tozunu una ekleyin, unu da karışıma ekleyin, karıştırın, yapış yapış bir kıvamı oluyor
İsteğe göre azıcık kır­mızı biber, nane, peynire göre tuz(kafanıza göre kuru­tul­muş domates parçaçık­ları) karıştırın
Kalıbı yağlayın (ya da daha güzeli yağlı kağıtla kaplayın) içine dökün
Yumurta sarısını üstüne sürün, çöreko­tuyla süs­leyin (tabii bu opsiyonel)
40 dakika kadar pişirin, çıkarın 5 dakika bekleyin"


Afiyet olsun :)

Yanında da çayla, oh mis.

2 Ocak 2012 Pazartesi

Pita Ekmegi

Tarifin kaynagi burasi:
http://zeytinagaci.blogspot.com/2009/05/pita-ekmegi-pita-bread.html

hastasiyiz ailecek..
Eger sabah erken kalkabilirsem yapmaktan keyif aldigim kahvaltilik..
Uyariyorum, 1 tane asla yetmiyor..

Demisler ki (parantezler benim)
-2 çay kaşığı (7 gr) kuru maya (bir paket kullaniyorum, hic olcmek aklima gelmedi)
-1 çay kaşığı şeker
-1+1/4 cup (310 ml) ılık süt
-4 +1/4 cup (635 gr) un ( min. 5 bardak )
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 cup (125 ml ) yoğurt
-1 yumurta ( ben koymadım, isteğe bağlı demis o yuzden hic koymadim)
-1/4 cup (60 ml) su
-1 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı
1.Maya, şeker ve sütü karıştırın. Ilık bir yerde mayanın kabarması için 10 dakika bekletin. (ya bu benim icin nedense 7 dakika, neden bilmiyorum ama 7 dakika bekliyorum surekli..)
2.Yoğurt, yumurta , su ve zeytinyağını karıştırın . Maya karışımına ekleyin. Un ve tuzu da ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hafifçe yağladığınız hamur yoğurma kabına koyarak ılık bir yerde , yaklaşık 1 saat kabarması için bekleyin.
3.Kabarmış olan hamurunuzu unladığınız tezgah üzerine alarak 12 eşit paçaya bölün. Herbir parçayı yoğurarak düzgün hamur topları elde edip üzerini örtün. (bunu da hic yapmadim, direk elimle kopartip gene elimle sekillendirdim bitti gitti)
4. Fırınınızı en yüksek sıcaklığa ayarlayarak ısıtın.
5. Her bir hamur parçasını unlayarak 12 cm genişliğinde açın. Sıcak fırında pişirin. Ben 230 C lik fında 12 dakika pişirdim.Alt kısımlarının piştiğine emin olun. (bu basamagi da atladim, 200 derecede 8- 12 dakika arasinda oluyor)


Foto da ayni siteden alinti..
Not: benim pitalarim daha yanik oluyor :)

Ne demis blogda:
Tarif: The Australian Women's Weekly
burci bu sana bi isaret...

Firinda Tavuk mini baget

Burcim, bu da sana..


bunun da isim annesi benim..
Kanatlarin oradaki minik bagetsi yaratiklardan yapiliyor.
Onlari buyukce bir kaseye aliyorsun.
Uzerini ortecek kadar sut
Salca - ki mumkunse biber salcasi -
kimyon
kekik
nane
kori
karabiber
dokuyorsun
bir guzel karistiriyorsun.
Eger tam yagli sut kullandiysan ekstra yag kullanma
Eger salca tuzlu ise ki genelde tuzludur, ekstra tuz kullanma..
sonra bir borcami cok az yagla, uzerine bu tavukcuklari diz
200 derecede pisir.
Afiyetle ye!

Bulgurlu Arpa Sehriye Pilavi

Adini ben uydurdum..
Şimal'in tarifi, denedim guzel oluyor..

2 olcu arpa sehriye
bir miktar tereyaginda kavrulur
uzerine 1 olcu bulgur dokulur
sonra 3 olcu normal su
3 olcu tavuk suyu ilave edilir.
Pilav gibi pisirilir.
Cekmesine yakin, tiftilmis tavuklar ilave edilip uzerine bir bez kapatilir ve demlenmesi icin birakilir..
gonul isterdi bunun bitmis halinin fotosunu cekseydim, ama hemen yedigimiz icin cekemedim..
Bir de biraz bereketli oluyor.
Ben o nedenle olcu'yu kahve fincani olarak aldim..

yani 2 turk kahvesi fincani sehriye.... diye gittim..

gicik program fotolarimi duzeltmiyorrr:(

yan bakin valla :(

Tarcinli Zencefilli Kurabiye

Burcu'ya odev...

3 yumurtya sarisi /beyazlari atma lazim olacak..
3,5 bardak un
1 bardak pudra sekeri
250 gram margarin
1 tatli kasigi tarcin
1 cay kasigi zencefil..

Hatta tarcin ve zencefili koymadan once hamuru 2ye 3e 4e bolup ister kakao ister baska baharat ile denenebilir.
Daha guzel olsun diye yogurulan hamur buz dolabinda bekletilebilir.
Ki beklettim minik minik kopartmak daha kolay oldu alti ustu..
sonra bunlari cay kasigi kadar kopartip tepsiye ser..
uzerine yumurta beyazlarini sur
onceden isitilmis firinda (175 derece bence) ustu hafif pembelesene kadar 20-25 dakika pisir..