26 Aralık 2010 Pazar

SUSAMLI EKMEK

Annemin kahvaltıda bize süprizi idi :) Çok nefis tavsiye ederim...

3-3,5 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. (Biz Tam buğday un ile Dr. Oetker Instant Kuru Hamur Mayası kullandık)

1 Yumurta, 1 yumurta akı, 1/2 çay bardağı şeker (tarifte böyle ama biz 1 kaşık şeker kullandık), 1 tutam tuz, 50 gr margarin, 1 çay bardağı ılık süt ve 1 çay bardağı kavrulmuş susam ekleyip yoğurun. (Susamı, fındık kadar tereyağı ile kavurduk)

Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekleyin. (Biz bunu da 1-1,5 saat beklettik daha güzel kabardı). Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp yağlanmış tepsiye sıralayın.

1 yumurta sarısı sürüp yarım saat bekletin.

180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

15 Aralık 2010 Çarşamba

Çakma torpil



 Kolay aburcuburlardan Çakma Torpil :D
Yaa aslında çok pratiğimdir ben de neden bunca zaman yazmadım ki bunları? Şimdi hedef şu…
Telefon çalar der ki patavatsızın biri, evdeyseniz size geliyoruz, ama bişi hazırlama.. Oldu canım…
Hemen mutfağa koşulur ve kolay tarifler hazırlanır… Mesela mikrodalga brownie gibi… Bu özel bir tarif sonra vereceğim.. (Evde yazıyor aklımda değil bilemiyorum ondan…)
Şimdi neler yapabiliriz…
Öncelikle milföyümüz varsa süper !
Milföyleri çıkartırız.
Azcık çözününce 4e böleriz. (mikrodalga dedim, çözebiliriz hemen bence)
4 e bölmüş hali ile fırınlarız
Üzerine su da sürebilirsiniz parlak oluyor.
Kabardıklarında, fırından çıkartırız.
Onlar soğuyana kadar bir kenarda, köşede varsa, krem şantimizi koyu kıvamla (1 pakete 1 çay bardağı süt gibi) yaparız, yoksa tiramisuda kullandığımız kremayı yaparız.
Milföylerimizi ortadan ikiye ayırır, kremamızı ister sıkma aparatı ile ister kaşıkla arasına doldurur, üzerine pudra şekerimizi serperiz.
Nee? Pudra şekerimiz mi yok, hemen rondo, magic bullet gibi bir alette toz şekeri çekeriz, işte bize pudra şekeri.
İsterseniz, arasına çilek de koyun, bu aralar çilekle bozdum yatıp kalkıp yiyebilirim, bu nedenle beni dikkate almayabilirsiniz.
şimdilik bu kadar

14 Aralık 2010 Salı

Tarçınlı Kurbiş - Deneme 1

Pastanelerde cafelerde içeceklerin yanında getirilen tarçınlı kurabiyemsi bisküvilerin tarifini arıyoruz.
Acaba bu mudur diye Itır'ın yolladığı tariflerden birini yaptım bugün, o değilmiş sanırım ama bu da fena değil.. :)

Tarifi aynen kopyalıyorum, fotolar benim yaptıklarımdan.

1 cup butter soft olsun
2 cups sugar
2 eggs
2 ¾ cups flour
1/3 cup ground tarçın

Cream butter ve şugır
Add eggs, 1 @ a time
Beat well after each addition
Combine flour ve tarçın gradually
Cover ve refrigerate
Until its easy 2 handle

Roll out @ ¼ “ thickness
Cut w/ a cookie cutter and bake @350 F 15-18 min.

350 F  =175 derece :D

Pişmeden önce bizim ufak fırına bu şekilde dizebildim ve yaklaşık 3 tepsi çıktı :)


Ben şekerini 1,5 cups koyduğum halde bize fazla şekerli geldi, 1 cup yetermiş gibi..
Aynı şekilde tarçın da yine tariftekinden az koydum ama çok daha az koyabilirmişim..




Duck bu arada kokusuna bayıldı daha pişmeden minik minik paralar vermek zorunda kaldım, pişerken fırının başından ayrılmadığı gibi piştikten sonra da yalvarışlarına devam etti. Bizim için bile nasıl mis gibi kokuttu evi, onun burnuyla aldığı kokunun yoğunluğunu düşünemiyorum :)

Afiyet olsun..
:)

7 Aralık 2010 Salı

kahvaltı bisküvisi : )


Fotodaki Melisin kahvaltı tabağı :D

KFC nin bisküvileri J
Çakmasından :D
Tarifi:
2 bardak un
3 çay kaşığı kabartma tozu – ben bi pkt kullandım –
1 Pinçik  tuz
1 çorba kaşığı şeker
½ bardak margarin ya da sıvı yağ
¾ bardak buttermilk denen şey (anlatıcam)
1 çorba kaşığı erimiş tereyağ

Buttermilk şu :
¾  bardak buttermilk yapmak için 1 bardaktan 1 parmak az süt koy, üzerini tamamlayacak kadar sirke koy :D
Ama ben buna üşeniyorum genelde, ve tarifi yanlış okuyup süt ile yaptım fena da olmadı : )
Bence süt ile deneyebilirsin :D


Şimdi :
Bi kapta unu, kabartma tozunu, tuzu ve şekeri karıştır. Sonra eğer margarin kullanacaksan minnacık parçalara böl (eritme), sıvı yağ ise olduğu gibi bu karışıma dök ve hafif yoğur, kıvamı, parçalanmış kek, ekmek kırıntısı gibi olacak korkma : )
Sonra buttermilk ya da sadece sütü ekle. Burada hamur kıvamını alacak zaten..
Sonra demiş ki oklava ile aç, parçalara böl pişir :D
Ben direk parça kopartıp elimde yuvarlayıp fırınladım valla..
Ama orjinali tamamen şu 15 * 15 cmlik bir kare şeklinde aç
12ye böl bıçakla ama ayırma..
Sonra 200 derecede 15 dakika – üzeri altın sarısı olana kadar- pişir.
Çıkınca unla demiş ben bunu da yapmadım :D

Fotodaki olmuş hali işte :D

Best Cup Cake

Bu da Özge'nin ödevi. Unutmasın diye yazıyorum :)

½ cup yağ
1 ¾ cup elenmiş un
1 cup şeker
1 pkt kab. Tozu
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
¾ cup süt
1 pkt vanilya

Bu bi cupcake
En bestinden :D
Bu malzemeleri karıştır
190 derece 18 – 20 dakika
Sade ye ya da üzerine krem şanti yap ve süsle
Ödev sana fotosunu çek : )))

Tahinli Kurabiye

Sheena yapmış gene. Hamarat hanımlar başka canım. Amma velakin beğenmemiş fazla.
Tam hatırlamasada tarifin şu şekilde olduğunu varsayıyor:

Malzeme
1 su bardagi tahin
2,5 su bardagi un
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi sivi yag (ben 1 cay bardagi koydum yetmedi azar azar ekledim, hem tahin hem yag kesin 5500 kaloridir)
Kabartma tozu
Vanilya

Yapılış
Karistir
Elle sekil ver
175 derecede 12 dakika pisir
Beyaz kaliyor
Catlak catlak olunca cikartiyon
Sogumasini bekliyon
Direk dagiliyor..
Ve acayip tatli oluyor
Cok minik minik sekil verirsen belki yapilabilir olur
Ya da direk yarim olcu lie dene
Afiyet seker bal olsun.

1 Aralık 2010 Çarşamba

Fırında Karnabahar

İkinci tarif de tabii ki Sheena'dan... Ben aracıyım

Efenim kendisi şöyle der:

Karnabahari haşla,
Suyun icine süt de koy.
Başka bir tavada, (çünkü haşladığın tavada olmaz bence),
Soğanlari doğra minik minik
Az zeytin yağı dök
Soğanları kavur
Kıymayı ad soğanlara ekle
Kıymanin üzerine tüm baharatlari dök (tarçin DÖKME!!!)
Kekik, kimyon, tuz, karabiber, pulbiber, nane ve Köri koydum ben
Sonra kIyma kavrulsun
O sırada karnabaharlar oldu bence
Çıkar onları tencereden süz
Bir borcamı azıcık yağla
Karnabaharları at içine
Üzerine kıymayi at (istersen kıymayı salça ile renklendirebilirsin azıcık da sulandır)
200 derecede fırınla..
Önemli olan pismesi degil ikisi de pişti, simdi kaynaşsin yavrucaklar
Üzerine kasar rendele çıkartmaya yakın
Kasarlar yanınca gec kaldın demektir, yanmadan çıkart!
Ye
Afiyet olsun

Resimler daha sonra Duck'ın annesinden gelecek